søndag 22. august 2010

Blåtur til Paris

For en liten uke siden kom jeg hjem fra en blåtur til Paris, Frankrike. En flott gjengen dro sammen, og kun 3 av de viste hvor vi skulle.
Alt var tilrettelagt for å få en toppers tur. Egen buss som henta oss på flyplassen. Om dagene gikk vi i små grupper, etter hva vi ville se og oppdage. Men vi møttes til middager om kveldene, 3 retters nesten hver kveld.
Jeg var på toppen av triumfbuen, men måtte melde pass i eiffeltårnet. Der stoppa jeg på ca 90 meter. Høyt nok for meg det. Her er noen glimt fra turen.


Her er Eiffeltårnet slik det er opplyst hver kveld.
Men hver time om kvelden når mørket har senket seg, så setter de igang et ekstra fantastisk flott lysshow som jeg dessverre ikke har bilde av.Her er elven Seinen som renner igjennom Paris. Her var vi med i en elvebåt og ble servert en kjempegod middag, da fikk vi se Paris fra elvesiden.Dette er en del av en slusekanal som renner igjennom Paris.Triumfbuen.
Her var jeg på toppen. Det var trapper opp og ned i søylene som er ca 40 meter høye. Inne i selve buen er det 2 egt. med museum og informasjon om buen. Og på toppen kunne vi se utover store deler av byen. Bygningen er 50 meter høy og 45 meter bred.Dette er Notre dame.
Men jeg vil nå si at Nidarosdommen i Trondheim er like flott bygg.
Her har jeg våget meg ut i midtrabatten på Champs-Elysèes.
I bakgrunnen kan dere se triumfbuen.Dette er 2 av de 3 rettene vi fikk server i Eiffeltårnet.
Kylling med osteskum og en stappe som smaket ost. Og til dessert en iskake med marengs og sorbet.
Forretten var andeleverpate med tyttebær og brød.
Veldig godt.

2 kommentarer:

line sa...

Så morsomt med en slik tur når man ikke vet hvor man skal :) Det ser ut som derer hadde det fantastisk!

Janne i Fagerlia sa...

Å som jeg misunner deg. Ingunn og jeg holder på å snakke om Paristur til våren, som en 50-årsgave til oss selv. Nå gjenstår å se om vi kommer av sted. Lysten ble ikke mindre etter å ha sett bildene dine.